Näthandel

Vill du starta en e-handel?

Många vill starta sin egen webbshop och jobba för sig själv, och bygga sin framgång på något som man tror på. Men vad händer mer i den digitala handeln egentligen? Vad är bra att veta innan man ger sig in i näthandelsdjungeln?

 

Allt fler vill starta e-butiker och liknande på nätet. Då är det bra att veta vad för lösningar och vad för plattformar som finns därute. Det kan nämligen underlätta en del att ha experter på e-handel som guidar en genom det tekniska, det kan du hitta här: https://www.webon.se/.

 

Dela inte information om kunden utan dennes vetskap

 

I en artikel i Dagens Handel går det att läsa om en ny global undersökning gällande våra e-handelsvanor. Något som blivit tydligt av resultatet från den undersökningen är att hela nio av tio kunder förväntar sig svar på en ställd fråga snabbt, det gäller att som e-handel vara responsiv gentemot kunderna med andra ord. Det snabbaste sättet att förlora kunder är i stället att dela information om kunden utan dennas vetskap. Mer om detta går det att läsa om i den nämnda artikeln ovan.

 

De varor som e-handlades mest var mode, skönhets- och hälsoprodukter samt böcker och media – Di Digital

 

Det som handlas mest på nätet är som ovan nämnt produkter inom hälsa och skönhet men även litteratur och annan media. Det som släpar efter i försäljningen är i stället leksaker. I USA har näthandeln gått så långt att de gamla klassiska kedjorna och galleriorna går under, det är allt från Macy´s till Nordstrom och Toys’r’us. Mer om detta går det att läsa om i denna artikel i tidningen SVD.