Marknadsföring

Unga vill ha profilreklam

Riktar sig ditt företag mot en yngre målgrupp? Skippa då den digitala reklamen och fokusera istället på analog profilreklam som är riktad direkt till din kund – med Ad-blockers och ett mättat intresse för sociala medier är det nämligen direktreklamen som lockar flest unga vuxna till köp!

”Dagspress som är en stor reklamkanal minskar i snabb takt, särskilt bland yngre läsare (under 30), och det är också den gruppen som använder Ad-blockers mest. Den kommande generationen av reklambudskapsmottagare är med andra ord de som undviker reklam mest.” läs mer här.

Hur ska man nå ut till en målgrupp som avsky reklam? Det gäller att tänka kreativt och ta till andra vägar än endast den klassiska reklamfilmen eller den digitala bannern. Varför inte satsa på ett modernt och smart sätt istället. Beställ personligare reklam- och profilreklam att ge dina kunder och potentiella kunder från Tuppreklam (deras hemsida är: http://www.tuppreklam.se/) och gör din marknadsföring mer välkommen. Något som till exempel Dagens Media skriver om är hur 90-talister till exempel föredrar att få reklamblad med sitt namn på, att vad företaget skickat är till dem personligen – då läser dem deras budskap. Men om det handlar om att nå ut till målgrupper som är av den gamla skolan, med ”Ej reklam” klistrat på ytterdörr och brevlåda, är det snarare den digitala vägen man bör ta. Denna generation har ännu inte hittat till Ad-blockers och har ett större intresse av sociala medier än vad de yngre generationerna har. Så dem når man lättast på nätet.

Syns bättre med profilreklam

En av de starkaste fördelarna med profilreklam är att du ger bort en produkt med ditt företags namn på och varje gång personen som fått produkten använder den så tänker denne omedvetet på dig. Varför är det bra? När denne är på sitt jobb, i behov av en vara eller produkt, så är ditt företag det första personen tänker på och även rekommenderar vilket gör att du får ett sälj. Profilreklamen gör på så vis mycket mer eftersom du finns i dina kunders tankar – istället för att blockeras av en Ad-blocker på nätet!