Arbetsmarknad

Säkerhetsbranschen växer och söker nya medarbetare

Allt fler väljer att köpa säkerhetstjänster av larmföretag och andra säkerhetsbetonade bolag. Det har gjort att branschen växer och att många företag söker nya personer som kan bli deras medarbetare i kampen om att stävja inbrotten. Men vad ska du tänka på om man själv utsatts för ett inbrott?

 

Om du googlar ”Sector Alarm jobb” hittar du till exempel jobb inom allt från installation och service inom drift till försäljning och andra spännande tjänster att kolla upp och söka till.

 

Allt fler vill skaffa larmsystem

I en artikel i Svenska Yle går det att läsa om hur allt fler väljer att skaffa larmsystem till hemmet, något som blir nästan som en förlängning av hemförsäkringen. Det ska vara enkelt och kännas tryggt att styra sitt eget larm och du ska kunna se när någon kommer in ovälkommet i ditt hus eller lägenhet. Att sedan ha en bra grannsamverkan är minst lika viktigt som att ha ett larm installerat. När grannar har god kontakt med varandra ser de även om någon okänd rör sig i området och tittar in hus och ägodelar, särskilt när det vankas semester.

 

Om du själv råkat bli utsatt för inbrott finns det en del saker som kan vara bra att tänka på, från Polisens egna hemsida. När du upptäcker inbrottet ska du beskriva för Polisen så utförligt som möjligt vad som hänt när du anmäler:

  • Hur många dörrar har gärningspersonen passerat? Är de uppbrutna?
  • Vad har gärningspersonen orsakat för skador?
  • Har någon annan person i din närhet gjort några iakttagelser?
  • Är du försäkrad, ring och anmäl inbrottet till ditt försäkringsbolag.
  • Är dörren uppbruten, kontakta en låssmed eller en leverantör av dörrar.

 

Säkerhetssektorn i tillväxtfas

Säkerhetsbranschen i stort växer, inte minst vad gäller väktardelen. I SVT skrivs det om hur efterfrågan på väktare och säkerhetspersonal har ökat explosionsartat på några få år. Det skrivs även om hur säkerhetsbranschen vill anställa runt 2 500 personer bara i år, eftersom allt fler företag vill ha väktare. Det handlar också mo att folk har blivit mer medvetna om säkerhet och de tjänster som finns att köpa, både företag, kommuner och privatpersoner. Ordningsvakter hyrs in till allt från gator och torg till kollektivtrafiken, gallerior och andra offentliga utrymmen. Det handlar även om polisbristen som har uppstått, där väktare kan vara polisen behjälplig i säkerhetsarbetet och dessutom gynnas själva av en större polisnärvaro.