Lön

Rätt lön för ditt jobb

Att begära rätt lön är ett vågspel mellan arbetsgivare och den anställda. Arbetsgivaren vill ge precis det som gör att du blir någorlunda nöjd, för att ha en glad medarbetare som de slipper betala skyhög arbetsgivaravgift och pension för. Medan den anställda ska utifrån lönestatistik, sitt ansvar och kompetens begära rätt lön.

Att ha en lön som stämmer överens med ens kompetens, ålder och yrket är självklart. Men för chefen eller den som du förhandlar din lön med ser de hur utgifterna ökar desto högre lön du får. Anledningen ligger i att arbetsgivare utöver din lön behöver betala pension och arbetsgivaravgift, vilket gör att arbetsplatsen behöver betala dubbla summor för din lön. Självklart vill inte arbetsgivare idag att du ska gå runt och vara missnöjd för att du har väldigt låg lön, men de vill inte heller betala ut för hög lön, då det kostar extra mycket för dem. Men hur vet du att du har rätt lön?

Rätt lön med hjälp av statistik

Vid en löneförhandling handlar det om att vara påläst. Att försöka få 10 000 kronor högre månadslön än snittet, kräver att du är extra påläst och att du ska ha bra argument. Kanske kan det till och med verka oförskämt. Det är därför en väldigt god idé att kolla upp lönestatistiken för din roll , så att du kan avgöra vad en rimlig lön är för just dig. Med hjälp av statistik får du en bra överblick och en måttstock om vad som är rimligt att begära.

Extra ansvar ska ge högre lön

Har du extra ansvar såsom en praktikant med dig, koordinerar möten, skapar scheman eller personalansvar? Då ska du ha högre lön än kollegor som inte har samma ansvar. Om du därmed har samma lön som en kollega utan det ansvaret, är det ett tydligt tecken på att arbetsplatsen utnyttjar din kompetens och att du är underbetald. Se därför till att om du på arbetsplatsen får ett ökat ansvar, så ska det kompenseras på något sätt. Det kan vara högre lön, fler semesterdagar eller att gå ner i tid för samma lön.